Csapatépítő program ötletek – nem is olyan nehéz!

Az ötletelésnél néha teljesen görcsöt tudok kapni… Néha a embernek szüksége van rá, hogy valami nagy dobást tudjon bemutatni. Természetesen ilyenkor olyan érzésem van, mintha a agyamat forró ólomba mártották volna. Vagy mintha egy jegesmedvét próbálnék kiszúrni a hómezőn. Egyszerűen semmi sem jut eszembe. A motoros ajándékötletemről már meséltem itt. Az is csak úgy beugrott és bevillant pakolászás közben. Most viszont egy kicsit keményebb dióval találtam szembe magam. Úgyhogy még jobban kellett törnöm a fejemet, és persze még kevésbé tudtam eldönteni, hogy mi legyen. Csapatépítő program ötleteket kellett volna kieszelnem a munkahelyemen. A csapatunkra pedig jellemző, hogy engem bíztak meg ezzel a feladattal, egyszerűen lerendezték annyival, hogy aki nincs ott arra bízzák a programnak azt a részét amelyik a legnehezebb. Egy szó, mint száz, kétségbe voltam esve. Hogy lesz ebből bármi…?

Eleinte úgy gondoltam, hogy a legjobb, ha ismerősöket kérdezek meg a dologról.Viszont bárki, akinél érdeklődtem, hogy mit javasol csapatépítő címén, mind arról számolt be, hogy “ja, hát az nálunk tök unalmas meg ciki” vagy “csak elmentünk inni” vagy “valami HR-es agymenés volt, workshopok meg fejlesztési ötletek”. És a legextrémebb: “Háááát, mi a régi cégnél disznót vágtunk.” Úgyhogy inkább a régi, jól bevált módszert választottam, és egyszerűen csak beírtam a Google-be, hogy csapatépítő program ötletek.

Az egyik első lap, amit kiadott egy vitorláshajó-bérléssel meg egyéb balatoni programokkal foglalkozó cég weboldala volt. Legnagyobb meglepetésemre kínáltak vitorlás csapatépítő lehetőséget is. Méghozzá úgy, hogy nem feltétlenül kell hozzá mindenkinek profi hajósnak lenni. Megdobbant a szívem! Ez az, mindenképpen ki szeretném próbálni! Ez a programötlet kicsit visszaadta a lendületemet. Gyorsan teletűzdeltem az ötletlistát néhány nem túl kreatív dologgal – zsákban futás, szabadulószoba, strand – amiről tudtam, hogy senki sem fogja választani. Ha én vitorlázni akarok, akkor vitorlázni fogok! Igazam lett, mert a csapatnak tényleg ez az én ötletem tetszett a legjobban.

Nemsokára fel is kerekedtünk.Mi szervezők előre nem is avattunk be mindenkit, úgyhogy sokan csak a parton szembesültek vele, miről is lesz szó. De mindenki nagyon örült a programnak: víz közelében lehettünk, de nem kellett a munkatársak előtt fürdőruhára vetkőzni, ha nem akartunk. Volt egy kis mozgásos, ügyességi rész, de senki nem került kellemetlen helyzetbe emiatt. Maga a vitorlázás élménye… Na, az egyszerűen felejthetetlen, a legjobb, amit valaha csináltam!

Bárcsak minden csapatépítő ilyen könnyen menne! Bárcsak ennyire egyszerűen jönnének a jó ötletek mindig! Szerencsére a cégnek még vannak jó húzásai ezen a programon kívül is. El lehet menni például velük quad túrára, ami szerintem szintén nagyon izgalmas. Sosem próbáltam még, de ha jövőre még ennél a cégnél leszek, mindenképpen javasolni fogom. Lehet menni horgászni is… Nem vagyok oda ezért a sportért, de nagyon szívesen megtapasztalnám, hogy milyen. Elvileg minden felszerelést biztosítanak, halradarja is van, így (szinte) garantált a siker. Nagyon kíváncsi lennék. A férjem annyira irigy, hogy be fogom őt vezetni a vitorlázás rejtelmeibe és elérem, hogy elmenjen egy tanfolyamra… Akkor talán mindig vitorlázhatok!