Úgy fogom dekorálni a nappalim, ahogyan a masszázs szalonban láttam

Nem olyan régen látogattam meg a Karma Thai Masszázs szalont Budapesten. A város szívében lévő szalon igazán levett a lábamról. Az utcán sétáltam, amikor megpillantottam a szalon nevét és bementem, hogy körülnézzek. Azonnal megtetszett a hangulat, a színek, az exkluzív környezet. A bútorok stílusosak voltak, a dekorációk ízlésesek. Egyből azt éreztem, megnyugszom, átjár az a kellemes légkör, az illatok, halk zene. Mivel éppen egy lakásfelújítás végén járok – már csak a festés, lakberendezés és dekorálás van hátra – úgy éreztem, nem véletlen, hogy ráleltem erre a szalonra. Eldöntöttem, hogy a nappalimat én is ilyen hangulatúra fogom varázsolni, hogy aki belép, érezze a nyugalmat, a harmóniát és magával ragadja a helyiség légköre.

A szalonban nézelődve elgondolkodtam, hogy ha már egyszer itt vagyok akkor befizetek egy hátmasszázsra. Régebben sokat olvasgattam a thai kultúráról és sok dolgot tudok a hátmasszázs alapjairól és a tradicionális thai masszázsról is. Ugyanakkor még sosem próbáltam ki, milyen érzés is egy hátmasszázs, pedig ez az egyik legkedveltebb masszázs típus.

Akkor, ott kiválasztottam, hogy egy olajos hátmasszázst szeretnék és kis várakozás után el is kezdődött az élmény. Masszázs közben próbáltam visszaemlékezni a régen olvasottakra, hogy mik is pontosan a hátmasszázs alapjai, de annyira kellemes érzés volt, hogy észre sem vettem, amikor teljesen ellazultam, kikapcsolt az agyam és már csak élveztem a masszázst.

A hátunk állapota, a gerincoszlop, a test fő tartóoszlopa kiemelt figyelmet érdemel, hiszen nagyon fontos a tartásunk, mozgásunk szempontjából a hát állapota. Figyelni kell, hogy ne legyen görcsös, merev, fájdalmas a mindennapokban. Ha az ember nem is sportol rendszeresen – de akkor is, ha igen – nem árt néha elmenni egy hátmasszázsra. Hogy miért?

A hátmasszázs alapjaiban fokozza a vérkeringést, ezzel is frissebb, energikusabb érzést adva az embernek. Csökkenti az ödémásodás kialakulásának kockázatát, és az izomtónust is optimalizálja. Az izomszövetek optimalizálódnak a fokozódó kollagén termelés miatt, amit szintén a masszázs idéz elő. Ezért mondják, hogy a masszázs testileg és lelkileg is fiatalít. A mozgás könnyedebbé válik, az ember megkönnyebbül, újult erővel vághat neki a hétköznapokra. Az egész közérzetet javítani tudja. Arról nem is beszélve, hogy csökkenti a stresszt, a fejfájást megszünteti vagy csillapítja, és szó szerint vesz le nehéz terheket a vállunkról, hátunkról. A hátmasszázs során ugyanis nem csupán a hát izmai kerülnek átmozgatásra, hanem minden olyan izom, amely kapcsolódik a háthoz. A vállak, a nyak izmai, a végtagok izmai és ízületei is át lesznek masszírozva.

hátmasszázs alapjai

Ahogy az én esetemben is, teljesen ki tud kapcsolni az ember, ellazulni, és átadni magát a masszázs élményének. A szalonban a masszőrök sok évig tanulják a thai masszázs pontos technikáját. Hiszen ahhoz, hogy ilyen sok pozitív hatása legyen egy masszázsnak, nagyon pontosan és hozzáértő módon kell elvégezni az egész koreográfiát.

Nos, ha valaki a jövőben rákérdez, hogy mi ihlette a nappalimat, örömmel küldöm majd el a Karma Thai Masszázs szalonba.