Dekorációs kellékek, árakról ezen az oldalon nézelődj

Hamarosan karácsony lesz. Nagyon várom már, nálunk az egyik legnagyobb ünnepek egyike. Te szereted a karácsonyt? Készülsz rá, esetleg a lakást is díszbe öltözteted?

A készülődés

Tudom, hogy még csak november van, de én már ilyenkor elkezdek készülődni arra, hogy mi is lesz, hogyan, díszeket készítek. Emlékszem, gyerek korunkban anyámmal is ugyan így volt, díszeket készítettünk magunk a fára. Nem mondom, hogy nem voltak bolti díszeink, de sok saját készítésű is megtalálható a fán a mai napig. Maradandó élmény, amikor díszt csinálunk. Az egyik legegyszerűbb, és még pici gyerekkel is könnyen megvalósítható dísz készítése, a lánc fűzése papírból. Te készítettél már ilyet a gyerekkorodban, vagy esetleg a gyermekeddel?light-640768_640

Csodás élmény, azt gondolom, nem szabad kihagyni senkinek sem. Én ha jól emlékszem, két éves volt a lányom, amikor először bevontam a készülődésbe, karácsony várásba. Akkor fűzte meg élete első láncát. Mit is tudna rajta elrontani, vagy rosszul csinálni? Sokan félnek tőle, pedig nem szabad, hiszen csodás dolog.

A díszek készítése

Mint ahogy fent is említettem, két éves volt a kislányom, mikor úgy gondoltam, hogy most már kellően érett arra, hogy együtt készítsünk egy díszt, amit utána a fára tudunk majd tenni. Mondanom sem kell, hogy azóta eltelt már 10 év, és még mindig megvan a dísz, és felkerül a fára is.

Na de ne siessek ennyire előre igaz?. A lényeg, hogy csíkokat vágtunk, amit az ő kis gyerek ollójával szintén megtehetett, hiszen semmi baja nem lett tőle. kifejezetten neki való ragasztó is van mindig otthon, hiszen szeretünk kreatívkodni. Na nem kell semmi extrára gondolni, csak egy egészen egyszerű kenő fejes ragasztó, vagy egy stift. Ez nem folyik minden felé, és nem kell attól tartani, hogy minden ragasztós lesz, és kenegetni ő is tudja. A mi legjobb megoldásunk a csíkok kivágása után az volt, hogy a padlóra ültünk egymással szemben. Mindenki fogott egy ragasztót, és elkezdtük egymásba illeszteni a láncszemeket. Jaj, csodás élmény volt.

Apának is persze, miközben videóra vette az egész ceremóniát, hogy a későbbiekben vissza tudjuk majd nézni.

A lehetőségek

Ma már csak a képzeletünk szabhat határt annak hogy milyen díszt készítünk. Lehetünk kreatívok, amennyire csak tudunk. Én idén úgy döntöttem, hogy filc díszeket fogok készíteni a fára. Ebben is tudnak segíteni a gyerekek, hiszen van mér akkora, ha van kedve, akkor tud varrni ő is. Sőt arra gondoltam, hogy a nagyszülőknek is ebből kellene valami ajándékot készíteni, hiszen mindig saját készítésű ajándékot kapnak. Azt gondolom, nincs is annál értékesebb.

Anyósom annyira helyes, minden képet becsben tart, amit a gyerekek készítenek. Hol a fiókban, hol éppen a falon egy képkeretben a legszebbeket, meg amíg még lesz helye.

A vásárlás

Ma már akár a netről is meg tudjuk rendelni amit akarunk, ki sem kell mozdulni otthonról. Nincs ez másképpen a karácsonyi ajándékkal sem. Ha tudjuk a megfelelő ajándékot, vagy a megfelelő méretet…már meg is rendelhetjük, így nincs sorban állás, várakozás…

De olyan is előfordul, hogy össze vissza bolyongok az interneten és kattintgatok egyik oldalról a másikra. Ezt nem nehéz, hiszen egy egyszerű: árakról ezen az oldalon nézelődj, és már tovább is mentem.

Idén sem lazsálok, már azon gondolkodom, mint hogyan, és persze készülnek az új kellékek is, várva a csodás családi ünnepet.