Új dekorációs trend hódít a tetőkön

Mindig vannak trendek, amik megszabják az aktuális divatot az öltözködés, sminkelés, lakberendezés és dekorálás terén. Vagy legalábbis irányt mutatnak és sokan követik is ezt az irányt. Az utóbbi időben tűnt fel, hogy egy szokatlan dekorációs trend hódít a családi házasok és irodaépület tulajdonosok körében. Ilyen furcsa, hosszúkás dolgokat szereltetnek fel a tetőre, ami kiemeli a ház szépségét és nagyon moderné teszi az épületet. Na jó, tudom, hogy ennek semmi köze a dekorációhoz, sokkal inkább praktikusak ezek tető díszek, mint szépek. Hogy mégis miről beszélek? A napelemekről.

Sokat szoktam sétálni a városban és azt vettem észre, hogy nagyon sok házon napelemek vannak. Ezen meglepődtem kicsit, mert számomra a napelem egy szuper alternatíva az áramtermelésre, egy környezetbarát, megújuló energiát használó modern csoda, de bizony túl drága egy magánember pénztárcájához mérve. Sosem olvastam utána a napelemeknek, csak annyit tudtam róluk, amit így össze lehetett szedni a mindennapok során; de az utóbbi időben annyira felkeltette a figyelmemet ez a téma, hogy keresgélni kezdtem az interneten.

Az első dolog, amit megnéztem, az a napelemek ára volt. Jól gondoltam, egy napelem rendszer ár bizony nem az átlag polgár fizetéséhez van igazítva. Ennek ellenére bárkinek lehetősége van napelemes rendszerre váltani, ugyanis támogatások és kamatmentes hitelek segítik a magyar háztartások korszerűsítését. Ahogy jobban elmélyültem a témában, egyértelművé vált számomra, hogy egy napelem egy hosszú távú, okos befektetés, ami 10 év alatt visszahozza az árát és onnan már csak nyereséget termel. Ez igazán elgondolkoztató; én egy órás olvasgatás és keresgélés után azt mondom, hogy aki csak teheti, vágjon bele.