Dekorációs tanfolyamon érdekességek is megtalálják az embert

Amint a barátnőm beiratkozott egy dekorációs tanfolyamra az életünk megváltozott. Nem csak akképpen, hogy kevesebb tartózkodik itthon, és több házimunka hárul rám, hanem, hogy amit tanulni kezdett az iskolában, azt rögvest otthon is kipróbálta. A tanulmányaiban legyen szó egy sarok berendezéséről, vagy egy – egy új textília hogyan dobja fel a lakás kis zegzugát. Volt, hogy falakat festettünk át, hogy ki tudja próbálni, hogy mennyire más hangulata lesz a szobának, hogy ha megjelenik egy új szín, vagy egy új forma. Még ott szerencsére nem tartunk, hogy nagyobb bútorokat kellene lecserélnünk a jobb összhatás érdekében, de már várom azt a részt is, hogy egy új kanapé mennyivel előnyösebb lenne. Mindamellett, hogy támogatom a tanulmányait, és hogy a dekoráció világát jobban megismerje, nekem is nagy feladataim vannak a munkahelyemen.

Férfiként is helyt kell állnom és a munkahelyen is teljesítenem kell, egy új feladatot kaptam, hogy a nagyvállalatunk vezetősége olyan ötlettel állt elő, hogy a környezettudatosság és az energiamegtakarítás végett, ami azt takarja, hogy a költségek csökkennek egy nagyobb összeg kiadása után, amely rövid időn belül megtérül. Szóval szeretnének napelem rendszereket telepíttetni és engem bíztak meg azzal, hogy találjak az erre a feladatra legalkalmasabb kivitelező céget. A vezetőségnek volt pár kitétele aminek meg kellett, hogy feleljen az a cég, amely elnyerheti a megbízásunkat. Ilyen feltételek voltak, hogy az adott cég már rendelkezzen olyanfajta tapasztalattal, mely nagyobb vállalatok napelem rendszerének kialakításához köthetőek, nem szerettek volna egy kezdő vállalkozóval szerződni. A nagyobb napelemrendszer teljesítőképessége miatt jogosan nevezhetnénk már napelem park erőmű felszerelésével megbízott cégnek, előzetes számítások szerint annyi napelem rendszerre lesz szüksége a cégemnek, hogy a fogyasztásunkat el tudja látni. Ilyen napelem park erőmű kialakításához ténylegesen nagyobb cégre van szükség, aki már rendelkezik rutinnal. Ez valós elvárás, és kitétel volt a főnökségtől, hogy rutin legyen. A következő ilyen ismérvet úgy állapították meg, hogy legyen a vállalkozó cégnek rutinja, de emellett ár érték arányban legyen nagyon Földhözragadt árazása. Itt megkaptam, hogy eme napelem park létesítésére mennyi a rendelkezésre álló összege a cégemnek.

Ezen információk tudatában kezdtem meg az interneten való keresgélést, első körben nem gondoltam volna, hogy különösebben nagyobb feladatot fog ez számomra jelenteni, ám később kiderült, hogy sok olyan kisebb cég van, akik lakossági napelemes rendszer telepítésével foglalkozik, de ők kicsiben dolgoznak. Így hát nagyon megörültem akkor, amikor megtaláltam azt a céget, akiknek megfelelő tapasztalataik vannak nagyvállalati kultúrában és referenciákkal is rendelkeznek, melyeket a saját honlapjukon nem is féltek közzétenni. Ennek alapján tudtam meg, hogy ez a remek cég már dolgozott önkormányzatoknak és nagyobb vállalatoknak fel is tüntették, hogy hány kW teljesítményű napelemeket szereltek fel, hogy azok teljes mértékben ellássák a megrendelőjük energiaigényeit.
Az érdeklődő, árajánlatkérő levelemre gyorsan, és szakszerűen válaszoltak, minden kérdésemre egyszerű, közérthető választ kaptam, melyből döntést tudtam hozni, hogy ők lesznek azok, akikkel szerződést fogunk kötni. Ez később ki is derült, hogy remek döntés volt, hiszen remek cég, remek szolgáltatással, melyből mindenki profitálni tudott. Mindvégig minket a megrendelőket tartottak szem előtt, a munka gyorsan készen lett, mindenkinek csak ajánlani tudom eme remek vállalkozást.

A főnökség elégedett volt a céggel és ezáltal az én munkámmal is, hiszen körültekintően a legjobbat választottam ki, amely elérhető a piacon. Tájékoztatásuk szerint a beruházásunk pár év alatt meg is fog térülni.