Lakberendezés, közös nevezőre jutás

dolls-kitchen-546613_640Jó dolog, amikor az embernek lesz egy saját otthona végre. Ez sem egy egyszerű feladat, de az is ugyan olyan nagy kihívást jelent, ha be szeretnénk rendezni.

A berendezése

Minden attól függ elsősorban, hogy egyedül fogjuk e berendezni, vagy esetleg a párunkkal, családunkkal. Ekkor már nehezebb a helyzet, hiszen több mindenkinek lesz beleszólása. Természetesen, ha hagyjuk, csak akkor.

A lakás, vagy ház berendezésének mindenképpen tükröznie kell a mi ízlésünket, és a mi stílusunkat, hiszen ezek által válik majd egy egyszerű ház az otthonunkká.

Gondoljunk csak bele, mennyire rosszul éreznénk magunkat akkor, ha a ház a miénk lenne, de mondjuk nem mi rendezhetjük be, és nem mi választhatjuk meg a tárgyakat, kiegészítőket, amiket szeretnénk. Már nem is lenne olyan otthonos igaz?

A stílus, elegancia

Ne felejtsük el, amint belép valaki az otthonunkba, tudni fogja, hogy milyenek vagyunk, mit várunk el, és mire kell figyelnie.

Egy egészen apró hasonlat csak, amire sokan figyelnek, és mégis kevesen tartanak be: Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy nem szeretem, ha az egész lakást össze mászkálják, sáros cipővel mondjuk. Ha az ajtón belépve azt fogjuk tapasztalni, hogy minden tiszta, és majdnem ehetni lenne a padlóról, automatikusan le fogjuk venni a cipőnket. Viszont, ha az ellenkezőjét fogjuk tapasztalni, hogy mindenhol cipők hevernek, és káosz uralkodik, nem fog eszünkbe jutni, hogy levegyük a cipőnket. Ez persze csak egy egyszerű példa, de igen csak lényegre törő.