A dekorok között néha régi ismerősökre is akadok

Egy dekorációkat árusító boltban dolgozom. Nem ez volt az álommunkám, azonban idővel nagyon megszerettem. Nincs nagy terhelés, kellemes környezetben vagyok, sok emberrel beszélgethetek. A bolt a város egyik frekventált pontján található, így az üzletben elég sok ember fordul meg. Többször történt már olyan, hogy régen nem látott ismerősök, barátok tévedtek be a boltba, akiknek elképesztően tudok örülni.

Néhány napja is, nagy meglepetésre, az egyik régi iskolatársam, Bálint lépett be a boltba. Mindketten nagyon megörültünk a váratlan találkozásnak. A srác kezében motoros sisak volt, így elkezdtem érdeklődni tőle a motorokról. Ezt nem csak figyelmességből tettem, mivel az utóbbi időben nagyon sokszor eszembe jutott, hogy meg kellene szereznem a motoros jogosítványt, és kellene vásárolnom egy motort. A tömegközlekedést nem szeretem, az autóval pedig a dugóban várakoznék, így az a véleményem, hogy egy nagyvárosban, a leghatékonyabb a motoros közlekedés.

Bálint kedvesen fogadta az érdeklődésemet, lelkesen kezdett mesélni a motorozásról. Egyből a motorjogositvany.com weboldalt ajánlotta, elmondása szerint a honlap profi segítség a motoros jogosítványod megszerzéséhez, amit mástól nem kapsz meg (infók + kedvezményes kuponok az elinduláshoz).

A beszélgetésünk után egyből felkutattam az internetes oldalt. Valóban minden lényeges infót megtaláltam, amire szükségem volt. Megtudtam, hogy milyen lépések vezetnek a jogosítvány megszerzésének irányába. Egy elméleti tanfolyammal kell kezdeni, ami a KRESZ vizsgára nyújt segítséget. Ezt akár otthonról, online is el lehet végezni, így nagyon könnyen összeegyeztethető a mindennapi feladatokkal.

A KRESZ vizsgán való túljutás utáni két éven belül mindenképp le kell tenni a forgalmi vizsgát. Amennyiben ez nem sikerül, elölről kell kezdeni a teljes folyamatot. A rutinvizsgánál minden iskola biztosítja a megfelelő motort, tehát nem kell feltétlenül motorral rendelkezni, ráér majd csak a jogsi megszerzése után beszerezni azt.

A legutolsó lépés a forgalmi vizsga, amely során azt nézik meg, hogy kellően biztonságosan tudsz-e közlekedni a motoroddal a városi, valamint az országúti forgalomban. Ezután még az elsősegély tanfolyam abszolválása szükséges, de ez csak akkor, ha még nem végeztem el. Tehát ha például már megszereztem az autós jogosítványt, akkor nem kell újra elvégezni az elsősegély tanfolyamot.

Az oldalon feltüntetett infók teljes mértékben kielégítőek voltak. A tájékoztatás mellett kedvezményes kuponok is találhatóak a honlapon, amik az elinduláshoz kínálnak segítséget. A letöltött kuponoknak köszönhetően akár 201.200 forintot is lehet spórolni a motoros felszerelésen. Negyvenkilenc, egyenként akár 10.000 forint értékű kupon jár a friss motoros jogsi mellé. A kuponokkal vásárolható: bukósisak, motoros nadrág, dzseki, cipő, csizma, térd- és gerincvédő, kesztyű, doboz, zár, ápolási termék, valamint még számtalan más motoros felszerelés. A kuponok felhasználás nagyon egyszerű. Le kell tölteni az oldalról, aztán a SHOX Motoros Áruházban fel kell mutatni, az egy évnél nem régebbi motoros jogosítvánnyal, vagy a megkezdett tanfolyamról szóló papírral együtt. És már indulhat is a vásárlás.

Nagyon hálás vagyok Bálintnak, hogy felhívta a figyelmem erre az oldalra, hiszen valóban profi segítség a motoros jogosítvány megszerzéséhez, amit mástól nem kaphatnék meg. A részletes tájékoztatás, valamint a kedvezményes kuponok rendkívül jól jönnek nekem.