Töltődj fel energiával, és töltsd fel gázpalackodat!

 

Amikor ide költöztünk sokat gondolkoztunk azon, hogy mivel is fűtsünk. Végül a hagyományos kályhás megoldásnál maradtunk. Ezt én egyáltalán nem bánom, sőt örülök neki. Szeretem azt a meleget, ami a kályha nyújt, és van is valami különleges dolog benne, még szó szerint az illat is megváltozik a lakásban, amikor elkezdünk fűteni. Sokan úgy vannak vele, hogy egy nyűgnek tartják, hogy minden nap tüzet rakjanak, de hát megvan ennek is a maga rituáléja, ami nélkül már lassan el sem tudom képzelni az életem. Mindehhez hozzá tartozik az is, hogy dekorációnak sem egy utolsó.

 

Szóval a fűtés problémánk ezzel elég hamar megoldódott, de ott volt még a főzés kérdése. Ugye ahhoz mégiscsak szükséges valamilyen más energia. Először próbálkoztunk elektromos sütőlappal, de nagyon nem jött be a dolog, egyszerűen nem tudtam hozzá szokni. Szükségem van arra, hogy lássam a láng méretét, ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, milyen hőmérsékletű lehet az étel, illetve az edény. Számtalanszor oda égettem az ételt, és ezen rengeteget bosszankodtam. Egyszer, amikor pont vendégeket vártunk szintén így jártam. Oda égettem az ennivalót. Nem volt éppen annyira vészes, de másokat azért nem etettem volna meg vele, úgyhogy a végén pizzát kellett rendeljünk. Ekkor telt be a pohár. Mondtam, hogy kész én ezt nem bírom tovább, kell egy másik sütő. Így került a sor a gázpalackos módszerre.

 

Persze így ki kellett cserélni egy két dolgot a konyhába, hogy mindennek meglegyen a helye, és nagyjából passzoljanak is a dolgok egymáshoz, de megérte.

Először csak egy darab palackot vettünk, aztán rájöttünk, hogy ez így nem jó, mivel, ha az kifogy, akkor van, hogy egy-két napig nem is tudunk főzni, mivel nincs időnk kicserélni. Eleinte eléggé le voltam törve ettől a dologtól, úgy éreztem, hogy csöbörből vödörbe kerültem. Bár most már nem égetek oda semmit, de még mindig nem ez a legmegfelelőbb megoldás a problémánkra. Aztán teljesen véletlenül és váratlanul megtaláltam a Gázpalackfutár oldalt, akik gázpalack töltéssel is foglalkoznak.  Megnéztem, hogy milyen palackokat is forgalmaznak és rájöttem, hogy van olyan, ami nekünk kell, ráadásul nagyon jó árban, sokkal jobban, mint ott, ahol előtte vettük. Most már okosabbak voltunk és egyből három palackot rendeltünk, hogy ne kelljen mindig olyan sokat várni, ha az egyik kifogy. A legjobb, hogy itt ugye töltéssel is foglalkoznak, tehát nem kell mindig új palackokat venni. Mindennek az elintézése innentől kezdve, pedig csak egy telefonomba kerül.

 

Mindig nagyon jó minőségű gázok jutnak el hozzám, amelyeknek a fűtőértéke kiváló. A tűz lángjain is látszik, hogy szép kékek, vagyis a gáz nincs összekeverve levegővel, amitől csak a tömege lenne nagy, de az értéke és a minősége borzalmas. A palackok is kiválóak, nem eresztenek, ezért nem áll fenn a fulladás veszélye. Eleinte még én sem tudtam, hogy pontosan mire is kell oda figyelni ezeknél a palackoknál, bár ezen a weboldalon megtalálhatóak azok az információk, amelyek ehhez szükségesek, de nem volt akkor még minden világos a számomra. Azonban telefonon nagyon sok mindent megtudtam, többek között azt, hogy melyik szám mit takar. Már elsőre személyre szabott ajánlatot kaptam. Elmondtam, hogy mekkora konyhám van, milyen gyakran szoktam sütni, főzni és ők kiszállították az igényeimnek leginkább megfelelő gázpalackot.

Végül is jól alakultak a dolgok. Imádom, hogy kályhával fűtünk, ahogyan azt is, hogy milyen jól boldogulok most már a főzéssel is, nem égetek oda semmit, hiszen látom a lángokat, és tudom, hogy milyen erősségűek kell, hogy legyenek az éppen készülő ételhez.

 

Kicsit döcögősen indult az utunk a főzés-fűtés terén, de végül nem adtuk fel és megoldottunk, most pedig olyan lakásban élünk, amilyennél jobbat nem is képzelhetnék el magunknak.