Fürdőszoba fali csempe a nyugalom forrása, a lakás éke

A feleségemmel a legtöbb dologban általában egyet szoktunk érteni, azonban előfordul olyan is, hogy összekülönbözünk ezen-azon. Például amikor valami módosítás történik a lakáson, olyankor nem mindig találjuk meg azonnal a közös nevezőt, és hajlamosak vagyunk ragaszkodni a saját elképzeléseinkhez. Például nemrégiben újítottuk fel a fürdőnket is, azonban a fürdőszoba fali csempe feladta a leckét, mivel teljesen más elképzeléseink voltak róla. Az egyikünk azt szerette volna, ha egy kellemes, megnyugtató színvilágot hozunk össze, a másik viszont extravagánsat, esetleg extrémet akart. Szóval kialakult a szuper kis padhelyzet, és nem tudtunk dűlőre jutni. Addig viszont megvenni se tudtuk a burkolatot, és a munkálatoknak se tudtunk nekiállni, ebben segített rengeteget egy oldal, ami kifejezetten fürdőszoba ötleteket és tippeket nyújt az oda tévedőknek.

Érdekes, hogy hogyan sikerült erre az oldalra rátalálni, ugyanis egy baráti összejövetelen is szóba került a téma. Kérdezték tőlünk, hogy hogy haladunk, és ismételten egy kis már-már vitába átcsapó szóváltás lett a vége. Mindketten mondtuk a magunkét, egyikünk se engedett az álláspontjából. Hogy őszinte legyek, kicsit riasztóak lehettünk, hiszen minket még soha senki nem látott vitázni, az ilyesmit rendszerint négyszemközt intézzük. Most azonban már olyan régóta húzódott a dolog, hogy egyszerűen kibukott belőlünk, és ez megdöbbentette a barátainkat. Az egyikük, mikor már kissé leülepedett a hangulat, mondta, hogy a figyelmünkbe szeretné ajánlani azt a bizonyos weboldalt, amit fentebb már emlegettem. A telefonját is elővette, és megmutatta, mert állítása szerint innen olyan jó ötleteket meríthetünk, hogy többé semmilyen vita nem lesz köztünk. Végül elküldte nekem üzenetbe, hogy nyugalmasabb körülmények között is nézzük át.

Igaza lett, ugyanis amint elkezdtük közösen böngészni, és egyik fürdőszoba fali csempe ötlet jött a másik után, úgy oszlott közöttünk a feszültség. Minél több képet, minél több tippet kaptunk annál közelebb került egymáshoz a két álláspont, míg végül mind a ketten rámutattunk egy fajtára, hogy ilyet szeretnénk. Az egyikünk megnyugtatónak találta, a másikunk kellően elegánsnak, és így sikerült kompromisszumos megoldással feloldani a feszültséget. A kedvenc barkácsáruházunk kínálatában találtunk is olyan burkolatot, ami szinte a megszólalásig olyan volt, mint a mindkettőnknek tetsző fürdőszoba fali csempe, szóval mielőtt meggondoltuk volna magunkat, az első adandó alkalommal elmentünk, és megvettük a kellő mennyiséget. Én sem értem visszagondolva, hogy mit tudtunk ezen ennyit civakodni, de szerencse, hogy az a remek oldal kibékített minket, és nem fajult komolyabb veszekedéssé, sértődéssé a nézeteltérés.