Régiből új – porondon az újrahasznosított tárgyak

Mostanában gyakran azon kaptam magam, hogy valamilyen oldalról elkezdtem behódolni az influencereknek (ami nem feltétlenül egy rossz dolog), és próbálok olyan környezettudatosan élni, amennyire ezek a közösségi média által felkapott lányok prezentálják a csatornáikon. Például, nem veszek műanyag zacskókat a boltban (már se a gyümölcsökhöz, sem a zöldségekhez), hanem viszem magammal a saját – lehetőleg vászon – bevásárló táskám, és kisebb, ugyanabból az anyagból készült zacskókat a friss áruknak.

Nemrég kezdtünk beszélni arról a férjemmel, hogy ideje lenne kicsit felújítanunk a külvárosi, tetőtéri lakásunkat, bútorok terén is, mivel az építéssel kapcsolatos kisebb munkák (festés, újraparkettázás, csempézés) már a múlt évben megtörtént, viszont a bútorok még mindig azok, amiket egyetemista korunkban a szüleinktől kaptunk, és egy-egy még a kollégiumi szobánkat is megjárta.

Mindkettőnk számára fontos a környezetvédelem és a spórolás, így ilyen színtéren mozgó bútorokon gondolkodtunk. Arra jutottunk, hogy a hálószobába raklapokból szeretnénk ágyat ahhoz hozzá illő éjjeliszekrényekkel és egy régiségvásáron beszerzett szekrénnyel, ami még mindig a szüleim vidéki garázsában vár a felújításra – na de majd most! Továbbá, a fürdőszobába szeretnék bambuszból készült szőnyegeket fonni, akárcsak a konyhába, mivel ezeknek van a legjobb vízlepergető hatása, véleményem szerint.

Az erkélyre és a kis előkertbe kerülő bútorokkal voltunk a legnagyobb bajban, mivel valami strapabíró, környezetbarát, olcsó, de ugyanakkor kreatív megoldást szerettünk volna találni. Már épp kezdtem feladni az ötletelést , mikor is az egyik nap a férjem azzal jött haza a munkahelyéről, hogy a gumik már teljesen el vannak öregedve a kocsinkon, és muszáj sürgősen újat vennünk, különben balesetveszélyes is lehet.

Az alapjáraton megcsappant bankszámlánk így végképp kiürítésre került volna, de, mint  találékony modern nő, egész este a gép előtt ülve keresgéltem, és találtam egy olyan weboldalt, ahol olcsó, csúcsminőségű nyári gumikat hirdetnek, szuper értékelésekkel.  Mikor megmutattam a férjemnek ő is elképedt, hogy akár ilyen jó áron hozzájuthatnánk egy gumi szetthez, és még akkor este kiválasztotta a tökéletes méretet és modellt, bár nem volt egyszerű, akkora választékot kínál az oldal.

Ekkor csapott belém az isteni szikra, hogy a használt gumikból, illetve még egy ugyaninnen rendelt nagyobb gumiból tökéletes kiülőt lehetne készíteni a teraszra.

Miután 2 nap múlva megérkeztek a szuper új gumik – az ügyfélszolgálat és a szállítás is kiemelkedően jó volt – a férjem rögtön neki is látott azok felhelyezésének, mivel az autók bütykölése is a hobbijai közé tartozik – és miután lekerültek a régi autógumik egyből neki is láttam azok festésének, vágásának és összeerősítésének, az pluszban rendeltekkel együtt – amik így legalább olyan jó áron voltak, mintha vettünk volna egy alsó kategóriás kinti bútort használtan. A nap végére lett egy újból tökéletesen működő autónk, a mi teraszunkra pontosan illeszkedő kiülőnk, amelyet meghagytam az eredeti színében, csak alaposan lemostam, és két színes drapériával tettem még otthonosabb hangulatúvá. Valamint az előkertbe is egy virágtartó, amit pirosra festettem, és ültettem is bele néhány növényt, hogy még inkább érezhessem a természet közelségét.

Rendkívül elégedett és boldog vagyok az új lakásunkban, és ahogy látom, a férjem is kedvét leli benne. Ha a felújítás közepén nem találtunk volna rá a gumidiszkont.hu-ra weboldal kedvező áraira, ami egyben kiváló minőséggel is párosul – akkor valószínűleg félbe kellett volna hagyni a munkálatokat, és kinti bútorunk sem lenne.

Mindenképp ajánlani fogom ezt az oldalt az ismerőseim körében, hiszen az autógumi fogyó eszköz, drága fogyó eszköz, és egy modern háztartásnak ott kell takarékoskodnia és figyelnie a környezetére ahol csak lehetősége van rá. A kocsink azóta is tökéletesen működik, még azon is gondolkodtunk hogy egy rövid autós nyaralás alatt leteszteljük mennyit bírnak az új szépségek – de végül elvetettük az ötletet, hisz nem szeretnénk sehova sem mozdulni ebből az új, környezetbarát, kreatív és modern kuckóból.