Fontos számomra az esztétika, akkor is, ha a körmeimről van szó. Ha körömgombám lesz, mindig a kitonail-t választom

Szerintem az ember alapvetően vonzódik azokhoz a dolgokhoz, amik szépek, a visszataszító látványok pedig taszítják. Ez teljesen természetes, így nőttünk fel és ez lett belénk kódolva. Akkor érezzük igazán jól magunkat, amikor a környezetünk és a külsőnk rendben van, egészségesek és ápoltak vagyunk.

Ezért is van az, hogy arra törekszünk, hogy szépen rendezzük be a lakásunkat, otthonosan és kényelmesen, és ugyan emiatt töltünk el annyi időt a fürdőszobában, külsőnkkel foglalkozva. Én is odafigyelek magamra, kívülről és belülről is. Fontosnak tartom az egészséget, ezért vitaminokat szedek, sok zöldséget és gyümölcsöt eszem és rendszeresen sportolok is. A vitaminok nemcsak a szerveimnek, hanem a bőrömnek is jót tesznek, a sportolás pedig köztudottan az alakra is jó hatással van.

 

Ha vitaminokról van szó, akkor nem csak a jól ismert C kerül nálam szóba, hanem szeretem az olyan speciális vitamin készítményeket, amik egy adott dologra specializálódnak. Nőként például fontosnak tartom, hogy a hajam, a bőröm és a körmeim is rendben legyenek, ezért minden nap beveszek egy szépségvitamint, amiben olyan összetevők vannak, amik ezekre az említett területekre vannak jó hatással. Igen, ennyire mániám az esztétika.

 

Annak ellenére, hogy ennyire odafigyelek magamra, sajnos többször is megesett már velem, hogy körömgombám lett. Egyelőre még mindig csak a lábkörmeimet támadta meg ez a betegség, szerencsére a kezemen még sosem fordult elő, de hát sosem tudhatja az ember, hogy mit hoz az élet. Ha ilyen problémám van, akkor sem ijedek meg, mert már tudom, hogy hogyan tudom leggyorsabban megszüntetni a problémát. Amikor látom, hogy gombás lett valamelyik körmöm, akkor lemegyek a patikába és veszek egy kitonail-t. Ez egy speciális, vény nélkül kapható gyógyszeres körömlakk, ami hatásos és meglepően könnyű használni. Az ember csak felkeni az adott körömre és már kész is. Több dolga nincs vele, csupán annyi, hogy várja a hatását. Nőként a körömlakkozáshoz úgyis hozzá vagyok szokva, szóval még élvezem is a használatát.

 

Szerencsére a kitonail mindig hamar megszünteti a körömgombámat, így nem kell sokáig mérgelődnöm miatta. Nem szeretem, amikor ilyesmi jön közbe, főleg nyáron, amikor gyakran hordok szandált, papucsot. Ha valami nem szép rajtam, legyen az egy pattanás, véraláfutás, vagy éppen egy gombás köröm, akkor az az egész hangulatomra hatással van, nem tudom olyan jól érezni magam olyankor. Noha egy véraláfutással nem nagyon lehet mit kezdeni, annál meg kell várni, amíg elmúlik magától, de egy pattanás, vagy a körömgomba kezelésére már léteznek olyan kiváló szerek, amik segítenek könnyen és gyorsan megszüntetni ezt az esztétikai problémát.