Az autópálya matrica nem minden esetben ráfizetés

A dekorálást nagyon komolyan veszem az életben, és ha arról van szó, hogy egy alapanyag csak az ország másik végében kapható, akkor pénzt és energiát nem sajnálva, amint az időm azt engedi, elmegyek érte. Szeretek dekorálni, de néha nincs egyszerű dolgom vele. A múltkor például kiderült, hogy ahova az anyagért menni szerettem volna, csak fizetős útvonal igénybevételével tudok eljutni. Eddig még nem nagyon volt ilyen, mindig sikeresen megoldottam a fizetős szakaszok kikerülésével. Belegondolva talán nem is volt olyan nagy spórolás, mint amilyennek gondoltam, hiszen annak ellenére, hogy nem fizetem ki 10 napra az autópálya matricát, sokkal több benzint fogyaszt az autó, mert sokkal hosszabb az útvonal. Az átlagos fogyasztásomat figyelembe véve kiszámoltam az előző hosszabb utamat, és arra kellett rádöbbennem, hogy az autópálya matrica megvételével sem költöttem volna többet, így viszont rengeteg időt fecséreltem el utazásra. Az előző esetből tanulva tehát úgy döntöttem, hogy nem garasoskodok ezúttal és megveszem a szükséges matricát akkor is, ha nem fogom 10 napig használni.

Az autopalyamatrica.hu/autopalya-matrica-arak-2019 oldalon sikerült tájékozódnom az aktuális árakról, a fizetési lehetőségekről és a fizetős útszakaszokról. Sokkal egyszerűbb dolgom volt a matricával, mint sejtettem, hogy lesz. Egyszerűen, gyorsan online is meg tudtam venni. A fizetés is egyszerűen zajlott, nem kellett külön utalgatnom, és amint megkaptam a visszaigazolást a fizetésről, már indulhattam is. Nem kellett matricát árusító kutat keresnem, nem kellett a pultosokkal és a sorral szórakoznom. Gyakorlatilag így akár menet közben is megvehetem a matricát, ha legközelebb esetleg elfelejteném, ami rám sajnos elég jellemző szokott lenni.

Az út sokkal gyorsabb volt, mintha ingyenes útvonalakon mentem volna. Nem csak távban volt sokkal rövidebb, hanem időben is, mivel falvakban csak 50 km/h sebességgel tudok menni, míg az autópályán 110 km/h átlagsebességgel szoktam közlekedni. Így időt tudtam spórolni, ebből következően pedig ezentúl is a matricákban fogok gondolkozni. Az autópályán sokkal egyszerűbb a közlekedés és sokkal kényelmesebb is.

A dekoranyagok egyébként nagyon jó minőségűek és totálisan meg is érte elmenni értük!